123> Nine / Devyni


Tai Rob Marshall, Chicago, Memoirs of a Geisha režisieriaus filmas, kurį labai norėjau pamatyti  vien dėl nemažo skaičiaus įžymių aktorių. Beje, tai pirmasis filmas su Penelope Cruz, kurį esu mačiusi (man pačiai keista, kad lig šiol nė vieno filmo su ja nebuvau žiūrėjusi).

Pasakojama apie Guido Contini- garsų filmų režisierių, kuris bando surasti harmoniją asmeniniame ir profesiniame gyvenime, bet jam nelabai sekasi. Jau turi būti pradėtas kurti filmas ,,Italia“, spaudos koferencijoje jis kalba taip, tarsi žinotų visą jo siužetą, bet iš tiesų jis neturi nė vienos eilutės. Jis nebegali kurti, nebegali būti nė su viena moterimi, o jos visos sukasi apie jį.

Miuziklas tikrai vykęs ir, mano nuomone, daug geresnis nei kad Chicago. Nors jau maniau, kad teks nusivilti, nes imdb balas tikrai žemokas (5,9/10). Atlikimas, kostiumai, scenos dekoracijos, choreografija, muzikos takelis- viskas, kas susiję su pasirodymais, tikrai gerai padaryta. Kai kuriuos kūrinius klausysiu dar ne kartą.

Kalbant apie siužetą, tai, kaip ir daugelyje miuziklų, nėra jis itin įspūdingas. Bet visai įdomus. Kova, vykstanti kūrėjo viduje, sukelia nemažai minčių. Man visuomet atrodė (ir dabar atrodo), kad menininkas privalo kurti tik tuomet, kai jam ateina įkvėpimas. Negali būti jokių suvaržymų, jokių datų, nes niekada nežinai, kada tas įkvėpimas dings ar vėl ateis. Tokiais atvejais, kai atsiranda apribojimų, gyventi tampa pernelyg sunku, nes reikia sutilpti į duotus rėmus, bet labai gerai matosi, kad taip nebus.Apskritai, aš manau, kad būtent tie ,,rėmai“ ir nuveja visas kūrybines mintis, nes viskas užsiblokuoja..

Kaip ir minėjau pradžioje, filme vaidina nemažai žinomų aktorių. Išgirdau keletą naujų balsų (nes pvz. kaip dainuoja Nicole Kidman, jau girdėjau ne kartą). Kiekviena iš moterų atlieka skirtingų charakterių moterų vaidmenis, jos susijusios su pagr. veikėju daugiau ar mažiau: viena- žmona, kita- meilužė, trečia- motina, ketvirta- mūza ir kt. Guido mato kiekvienoje iš jų aktores, vaidinančias jo filme. Jis stengiasi palaikyti gerus santykius su visomis (na, beveik visomis), bet jam tai sunkiai sekasi.

O finale nėra jokios ,,bombos“ ar topinio pasirodymo kaip dažniausiai būna miuzikluose. Man atrodo, kad tokiam pasirodymui būtų tikęs būtent pirmasis pasirodymas, kur jos visos yra pristatomos. Bet, manau, nuo to, kad tai įvyko pradžioje, o ne pabaigoje, tik geriau- įvairovė žavi. Tik neišjunkite vos tik pamatę titrus. Kurį laiką su titrais rodo vaizdus iš miuziklo filmavimo aikštelės, o į tai žiūrėti man visuomet įdomu.

Rašau 9/10, rekomenduoju miuziklų mėgėjams.

Filmas nominuotas 4 Oskarams.

Rež.: Rob Marshall, vaidina: Daniel Day-Lewis, Marion Cotillard, Penélope Cruz, Sophia Loren, Kate Hudson, Judi Dench, Nicole Kidman, Stacy Ferguson, 2009 m., JAV, Italija, anglų, prancūzų, italų k., 118 min.

  1. Kol kas komentarų nėra.
  1. 17 kovo, 2012 6:50 pm

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.