662> Goya’s Ghosts / Goja


worst-goyas-ghosts-2006-1792-ųjų Ispanija. Francisco Goya balansuoja tarp dviejų susipriešinusių pasaulių. Inkvizicijos generolui jau senokai įgriso populiaraus menininko elgesys, bet nuo suėmimo jį saugo ryšiai su karališkąja šeima. Netikėtai Goya sutinka globoti draugo dukterį, kuri pateko į inkvizitorių rankas…

Tai ,,Skrydis virš gegutės lizdo“ režisieriaus vienas naujausių darbų, kuriame pasirodo tokie visiems gerai žinomi aktoriai kaip Natalie Portman, Javier Bardem ir Stellan Skarsgård. 

Kai įsijungiau šį filmą, nieko nežinojau apie siužetą apart to, kad pagrindinis vaidmuo bus dailininko Gojos. Todėl iš tikrųjų gan nustebau, kai labai greitai įvykiai pasisuko gan netikėta linkme ir išaiškėjo, kad nebus čia jokių gražių meilės istorijų (na, nebent tokia gan savotiška viena bus, bet ne tokia, kokios kažkodėl tikėjausi prieš įsijungdama). Inkvizicijos, bandymas įsiteikti įtakingiausiems, savęs atradimas – ko tik šiame filme nėra. Trūko tik paties svarbiausio: charakterių visiško išvystymo. Kiekvienas personažas turėjo gan didelį potencialą, kadangi visi jie įdomūs, tačiau daugiausia atsiskleidė tik Javier Bardemo vaidinamas Lorenzo. Visi kiti – paviršutiniškai. Rodos, suprantama, kad vienas yra vienoks, kitas kitoks ir ką jis tuo metu veikia, bet norisi ne vien supratimo ir įsivaizdavimo, bet kad nors kiek būtų to ir parodyta. O dabar toks jausmas, kad viskas prabėgom. Tuo labiau, kad įvykių čia išties nemažai parodoma ir apima ne vienerių metų tarpą. Bet taip norėjosi apsistojimų tam tikruose momentuose, ilgesnio išbuvimo su personažais vienu ar kitu metu, nes apskritai, tai siužetas pakankamai įdomus, patraukiantis dėmesį, bet išpildymo su pačiais personažais trūko.

7/10

Rež.: Milos Forman, vaidina: Javier Bardem, Natalie Portman, Stellan Skarsgård, 2006 m., JAV, Ispanija, 113 min

  1. Kol kas komentarų nėra.
  1. No trackbacks yet.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.