401> 8 mile / 8 mylia


8mile1_copy08 mylia – gatvė Detroite, savotiška demarkacinė linija, skirianti miestą nuo priemiesčių, baltuosius nuo juodaodžių. Džimas Smitas – baltasis, gimęs “juodojoje“ gatvės pusėje. Džimio svajonė – išgarsėti ir būti pripažintam, o tai – labai nelengva, juk jis – vienintelis baltasis Detroito hip hopo pasaulyje. Tačiau juodaodžių atlikėjų pašaipą ir priešiškumą pamažu keičia susidomėjimas ir pagarba: o juk šis baltasis išties šį tą sugeba…

Niekada nebuvau didelė Eminemo gerbėja, bet visgi jis sukelia šiokius tokius sentimentus, nes gal nesuklysiu pasakydama, bet jo didžiosios šlovės laikais buvo mano vaikystė/paauglystės pradžia, kai buvo labai populiaru visokių atlikėjų iškarpomis ir plakatais mainytis (kiek teko matyti, ir dabar yra tuo užsiimančių, tik kad pagrinde žvaigždės nebe tos).. Taigi, buvo, kas ir jį rinko.

Na, o grįžtant prie filmo, tai nieko ypatingo pernelyg nesitikėjau, ką spėjau, kad gausiu, tą ir gavau: standartinį muzikinį filmą, padarytą pagal tam tikras nusistovėjusias taisykles. Tik tiek, kad daugumoje filmų viskas pasiekiama ypač lengvai, o pagr. veikėja būna kokia nors mergina iš geros, bet vargingos šeimos, o kuo toliau į pabaigą, tuo viskas tai veikėjai ima sektis ir t.t. O šis filmas man pasirodė realistiškesnis, Džimo svajonė- daug stipresnė, nuoširdesnė.. Alkoholikė mama, nevykėliai jos draugai, neprižiūrima sesuo, nė neturėjimas normalaus būsto, darbas fabrike, kur dirba vien patys vargingiausi juodukai- toks Džimo gyvenimas. O ką kalbėti apie tai, kad jo rajone baltaodžius tikriausiai suskaičiuoti pakaktų rankų pirštų, tad priešiškumas jaučiamas iš daugelio, tik keletas draugų jį palaiko. Tačiau talentas repuoti ne ką prasčiau nei juodaodžiui, jį skatina siekti svajonės, kad jį išgirstų visas pasaulis ir taip jo gyvenimas pasikeistų į kitą pusę. Ir kas svarbiausia, nes Eminemas juk nėra anei joks aktorius, tai kad man patiko jo vaidyba, kažkoks nuoširdumas iš jo matėsi. O pats filmas buvo ganėtinai įdomus (kadangi, kaip minėjau, nieko pernelyg daug net ir nesitikėjau), nors antroji filmo pusė kažkokia nuobodesnė pasirodė, gal kad ją žiūrėjau tik kitą dieną, gal jei visą filmą būčiau žiūrėjusi tą pačią dieną, būtų kiek kitaip.. Na, bet yra kaip yra.

6/10

Rež.: Curtis Hanson, vaidina: Eminem, Brittany Murphy, Kim Basinger, Mekhi Phifer, 2002 m., JAV, Vokietija, 110 min

  1. Kol kas komentarų nėra.
  1. No trackbacks yet.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.